News-Single

Mye kraft på liten plass

Med et varmeanlegg fra Hotmobil spesielt konstruert for egne behov, gjør førstedivisjonsklubben FK Haugesund stadion førstedivisjonsegnet.

I april 2013 fikk fotballstadion til den norske førstedivisjonsklubben FK Haugesund i etterhånd installert et varmeanlegg for oppvarming av banedekket. I neste utbyggingstrinn blir anlegget også tatt i bruk for varmtvannsforsyning til spillernes garderober.

Fotball på et snøbelagt, frosset banedekke er i lite morsomt. I tillegg innebærer det fare for å ikke kunne spille på banen, og dermed måtte avlyse et spill. Derfor er det i mange europeiske topp-fotballigaer nå obligatorisk å utstyre stadion med baneoppvarming. Med støtte av Hotmobil foretok førstedivisjonsklubben FK Haugesund for kort tid siden denne utbyggingen av stadion med 8 800 plasser. Tipset om den tyske spesialisten for profesjonelle spesialproduksjoner innen varmeanleggskonstruksjoner kom fra energiforsyningsselskapet Nærenregi. De to selskapene har samarbeidet offisielt siden 2012. Den første kontakten ble knyttet på en internasjonal fagmesse for flere år siden.

Her ser man hele anleggs-rørsystemet med isolerte rørledninger. Den kobberfargede varmeveksleren for systemskille ses på høyre side.

Varmeanlegg med dobbelt nytte
«Da stadion i Haugesund skulle etterutstyres med varmeanlegget for banedekket, fantes det bare svært lite plass. Det utgjorde en spesiell utfordring. I tillegg måtte vi fra begynnelsen av ta hensyn til et ytterligere utbyggingstrinn med varmtvannsberedning for spillernes sanitæranlegg», forteller Christian Gosse, leder for salg, planlegging og produksjon hos Hotmobil. Men den tyske produsenten visste å løse oppgaven til oppdragsgivers fulle tilfredshet. Tre måneder etter det første planleggingsmøtet installerte Hotmobil-teknikerne varmeanlegget produsert spesielt for stadion i Haugesund. Der står det nå en ekstremt plassparende løsning som ble montert inn i et individuelt utferdiget rammestativ. Dermed er den tilgjengelig fra alle sider. Den innebygde brennverdikjelen med 1 000 kW benytter naturgass som energibærer. Da varmekretsen i baneoppvarmingen inneholder frostvæske, har varmeanleggsprodusenten installert en varmeveksler for skille av systemene. Dette forhindrer at kjelen kommer i berøring med frostvæsken. Av den grunn valgte Hotmobil-ingeniørene også ut alle tetninger og enkeltkomponenter for banedekkeoppvarmingen med omhu. Dette er de små detaljene som utgjør kvaliteten ved en erfaren spesialist.

Siden med anleggsstyringen og de blå ekspansjonstankene som forhindrer trykksvingninger i de enkelte varmekretsene

.

 

Call us at: +4352 7547 30

 

Produkter   Kontaktpersoner     Request callback

        Legal       |      Privacy       |      AGB       |      Home